fbpx

Distributieriem vervangen bij Hoetink Automotive

Wanneer de distributieriem van je auto niet tijdig vervangen wordt, kan deze knappen, waardoor er een behoorlijke schade aan de motor wordt aangebracht en deze in het ergste geval geheel vervangen moet worden. Dit loopt erg in de papieren waardoor een distributieriem vervangen één van de belangrijkste onderhoudspunten van een auto is. 

Voordelen bij Hoetink Automotive

Prijs verschilt per auto maar al vanaf 500,-

Een complete prijs en snel weer op weg service

Voorkom motorproblemen met hoogwaardige distributieriemen

Bij Hoetink Automotive bieden we een professionele en betrouwbare distributieriemvervangingsdienst aan die wordt uitgevoerd door ervaren monteurs. We gebruiken hoogwaardige distributieriemen die voldoen aan de specificaties van jouw auto. Onze monteurs volgen strikt de voorschriften van de fabrikant om ervoor te zorgen dat de distributieriem correct wordt vervangen en jouw motor optimaal blijft presteren.

Distributieketting vervangen 

Een distributieketting is gemaakt van gehard staal. De distributieketting is in principe onderhoudsvrij en hoeft vrijwel nooit te worden vervangen.

Wanneer je distributieriem vervangen?

Volgens de Nederlandse wetgeving moet een personenauto of lichte bedrijfsauto die op benzine rijdt, na vier jaar voor het eerst worden gekeurd. Na deze eerste keuring moet dit vervolgens om de twee jaar plaatsvinden. Voor dieselauto’s en auto’s op LPG geldt een jaarlijkse keuringsplicht vanaf het derde jaar na de datum van eerste toelating.

Heb ik een distributieriem of -ketting?

Dit kun je niet aan de buitenkant zien. Kijk in het instructieboekje van je auto of neem contact met ons op.

Hoe lang duurt het vervangen van een distributieriem?

De tijd die nodig is voor het vervangen van een distributieriem kan variëren afhankelijk van het type auto en de complexiteit van de klus. Over het algemeen kan het vervangen van een distributieriem tussen de 4 tot 6 uur in beslag nemen. Onze ervaren monteurs zorgen echter voor een efficiënte en professionele service, zodat je snel weer veilig de weg op kunt.

Plan direct een werkplaats afspraak in