fbpx

Interieurfilter vervangen

Een interieurfilter staat ook bekend onder de naam pollenfilter. De lucht die door de ventilatieopeningen onder de vooruit bij het schutbord van de auto naar binnen stroomt, wordt door dit filter gefilterd. Het regel matig verversen van dit filter zorgt voor schone frisse lucht in de auto wat als prettig word er varen maar ook zeker belangrijk is voor je gezondheid.
Enig idee hoeveel stofdeeltjes en pollen boven het asfalt zweven? Dan zou je eens een interieurfilter moeten bekijken dat aan vervanging toe is. Bij het zien van zo’n groezelig zwart filter wordt direct duidelijk waarom een goed werkend interieurfilter zo belangrijk is. Voor een heerlijk fris interieur, terwijl (fijn)stof en pollen worden afgevangen.

Voordelen van interieurfilter vervangen bij Hoetink Automotive

Al vanaf €25,-

Waarom is interieurfilter vervangen belangrijk?

De vervangingsinterval van het interieurfilter kan variëren afhankelijk van het type auto, de rijomstandigheden en de omgevingsfactoren. Over het algemeen wordt aanbevolen om het interieurfilter eens per jaar of om de 15.000 tot 30.000 kilometer te vervangen. Echter, als je in een omgeving met veel stof, pollen of vervuiling rijdt, kan het nodig zijn om het interieurfilter vaker te vervangen.

Wanneer moet het interieurfilter worden vervangen?

Het interieurfilter, ook bekend als het pollenfilter of het cabineluchtfilter, speelt een essentiële rol bij het filteren van stof, pollen, uitlaatgassen en andere verontreinigende stoffen uit de lucht die de auto binnenkomt via het ventilatiesysteem. Na verloop van tijd raakt het interieurfilter verzadigd en verstopt, waardoor de luchtkwaliteit in de auto afneemt en allergieën of ademhalingsproblemen kunnen ontstaan. Door regelmatig het interieurfilter te vervangen, zorg je voor een gezonde en comfortabele omgeving in jouw auto.

Als je uit Zutphen of een van de omliggende steden Warnsveld, Eefde, Apeldoorn, Vorden, Dieren, Arnhem, Hengelo, Lochem, Deventer, Doetinchem, Ruurlo, Borculo, Brummen, Laren of Amersfoort komt, dan is het de moeite waard om naar onze werkplaats te komen.

Plan direct een werkplaats afspraak in