fbpx

Jong gebruikte auto’s, ook bekend als occasions, zijn de afgelopen tijd steeds populairder geworden. Niet alleen in de particuliere markt, maar juist ook in de zakelijke markt van Zutphen.

En omdat je een gebruikte auto ook zakelijk kunt leasen, is het voor veel ondernemers interessant om juist voor een tweedehands auto te kiezen.

Een goede eerste indruk is goud waard, daarom wil je als ondernemer een representatieve auto kunnen rijden. De aanschaf van een nieuwe auto is vaak een flinke hap uit het bedrijfsvermogen. De keuze voor een jonge gebruikte auto van Hoetink Automotive kan dan uitkomst bieden. Met financial lease kun je ook een occasion leasen. Vanwege de lagere aanschafprijs profiteer je direct van een lager maandtermijn. Maar er zijn meer voordelen wanneer je kiest voor deze leasevorm bij de aanschaf van je occasion.

Voordelen van een nieuwe auto

Het aanschaffen van een jonge occasions heeft zo zijn voordelen. Er hangt een nieuwe geur in de auto en er zijn bijna geen gebruikssporen zichtbaar. Bovendien kan je bij de aankoop van een jong gebruikte occasions bij Hoetink Automotive gebruik maken van een financiële regeling.

Met een occasion waarvan de kop eraf is wordt een occasion bedoeld die weinig kilometers op de teller heeft staan en waar eigenlijk nog niks mis mee is. Hier zijn meerdere voordelen aan verbonden. Een occasion is meestal direct leverbaar. Daarnaast is de verzekeringspremie een stuk lager dan bij een nieuwe auto. En wanneer je een jonge occasion aanschaft heb je niet direct een APK nodig.

Direct leverbaar

In tegenstelling tot een nieuwe auto kan je een occasion vaak direct uit de showroom meenemen. Zo kan je direct over je nieuwe occasion beschikken en hoef je niet weken te wachten voordat je erin kan rijden.

Geen APK nodig

Wanneer je een jonge occasion aanschaft die op benzine rijdt en nog geen 4 jaar oud is dan heb je niet gelijk een APK-keuring nodig. Hierdoor bespaar je onderhoudskosten. Dit komt omdat in Nederland een nieuwe auto na 4 jaar pas APK gekeurd hoeft te worden. Vervolgens moet de auto 2 keer elke 2 jaar gekeurd worden en na 9 jaar moet de auto jaarlijks gekeurd worden. Wanneer je een occasion die jonger dan 4 jaar is aanschaft bespaar je dus op APK kosten.

Lagere premie voor occasions

In vergelijking tot nieuwe auto’s betaal je een stuk lagere verzekeringspremie voor een occasion. Dit komt doordat de aanschafwaarde van een occasion over het algemeen lager is dan de aanschafwaarde van een nieuwe auto.

Lees meer

Ontdek Hoetink Automotive